Wie zijn wij

Mijn naam is Gerdien van Donselaar getrouwd met Stefan en samen hebben wij 2 kids een dochter nadia van bijna 14 jaar  en een zoon Julian bijna 12  jaar.
Het is eigenlijk allemaal begonnen in 2008 toen wij onze eerste berner Nancy kochten, toen woonde wij in de nieuwbouw en was er geen ruimte voor mijn hobby, in 2009 verhuisde wij naar de scherpenzeelseweg 152 waar we lekker vrij en landelijk wonen met voldoende ruimte en” ja” toen begon het te kriebelen. Na veel lezen, informatie inwinnen, en natuurlijk Nancy laten röntgen op HD en Ed. Heb ik de stap genomen en kwam haar eerste nest. Inmiddels zijn wij trotse eigenaar van 5 berners waarvan 2 jonge dames die eerst nog Ed en HD gescand moeten worden, daar zijn ze nu nog te jong voor.  Mijn baan als wijkverpleegkundige heb ik Helaas moeten opzeggen, mijn rug hield het niet meer vol,  ik moest helaas kiezen of mijn honden opgeven of mijn baan als wijkverpleegkundige. Ik heb besloten om voor mijn Passie te gaan. En volledig voor mijn Honden te gaan. Daar haal ik veel energie en kracht uit en kan ik veel liefde in kwijt.

Wij zijn een kleine kennel en kiezen hier bewust voor zodat de honden de aandacht kunnen krijgen die ze vragen en verdienen.

Waarom ik Berners ben gaan fokken?
Honden fokken wil niet zeggen honden vermeerderen, maar een ras verbeteren.
Wij zijn er van overtuigt dat het belangrijk is om gezonde en sterke honden op de wereld te zetten. We kijken voordat we met  een hond gaan fokken  of deze wel geschikt is om pups te krijgen of te maken. Dit doen we door ze te laten röntgenen op HD en ED afwijkingen , en ik probeer te achterhalen of er  kanker in de bloedlijn van voorouders voorkomt. Ook test ik mijn honden genetisch ( denk aan DM, Heuplaxaxiteit, Von Willebrand Disease, en levershunt.) om dus erfelijke factoren deels uit te sluiten. En ook zo dus een juiste reu bij de teef te zoeken zodat ze genetische gezonde pups krijgen .

ook kan ik vol trots zeggen dat ik geslaagd ben voor mijn diploma honden en katten besluit.

heb een UBN nummer.

 

Contact

Gerdien v Donselaar
Hessenweg 191

3791 PG

Achterveld

06-27381444
info@debernaju.nl